Uw Slijter Dikkers | Nieuw in ons assortiment: Birra Baladin - Uw Slijter Dikkers
29
jun
2018

Nieuw in ons assortiment: Birra Baladin

Onze passie voor dranken is de drijfveer achter onze continue zoektocht naar nieuwe pareltjes voor in de winkel. Ook onze klanten inspireren ons soms tot een aanvulling van het assortiment. Elke nieuwe aanwinst is met zorg geselecteerd. De bieren van Birra Baladin zijn recent toegevoegd aan ons assortiment.

Liefde voor bier
Birra Baladin werd in 1996 opgericht door Teo Musso. In zijn jeugd dronk hij bij de maaltijd verplicht een glas wijn, maar het was bier dat echt zijn interesse had. Tijdens de zomers dat hij bij zijn oom Celso werkte in Hotel de Paris in Monte Carlo kwam hij in aanraking met veel verschillende smaken en geuren. Zijn passie en liefde voor bier kwam tot bloei op het moment dat hij voor het eerst een slok proefde van Chimay Blue Cap was. Vanaf toen stond zijn leven in het teken van bier. Bij het Belgische Brasserie d’Achouffe leert hij op een ambachtelijke manier bier brouwen en Birra Baladin is geboren.

Bij ons in de winkel vindt u de volgende Baladin bieren:

Baladin Isaac:
Met zijn troebele abrikooskleur en de geur van citrus, koriander en sinaasappelschillen trekt Isaac direct de aandacht. Een heerlijk fris aperitiefbier dat makkelijk drinkbaar is.
Alcohol: 5%
Serveertemp: 8/10°C

Baladin Nazionale:Dé trots van Baladin is de Nazionale: echt Italiaans bier, gemaakt van 100% Italiaanse ingrediënten. Italiaans water, mout, hop , gist gecombineerd met Italiaanse bergamot en koriander resulteren in een evenwichtig en origineel speciaalbier.
Alcohol: 6,5%
Serveertemp: 8/10°C

Baladin Nora:
De prachtige amberkleurige Nora kan met recht een ‘Egyptian Ale’ genoemd worden. Verrassend met Oosterse aroma’s, gember en citrus.
Alcohol: 6.8%
Serveertemp: 10/12°C

Baladin Leon:
Een donker bier van 9% met uitgesproken toetsen van chocolade en aroma’s van gedroogd fruit, smaakvol om rustig van te genieten of in gezelschap met een plankje gekruid vlees en kaas.
Alcohol: 9%
Serveertemp: 10/12°C

Xyauyú 2013
Xyauyú is bier van hoge gisting dat door blootstelling aan open lucht een unieke smaakontwikkeling doormaakt. Bij het uitschenken van dit amberkleurige bier valt direct op dat het schuim en koolzuur ontbreekt. De geur is intens, met aroma’s van gedroogd en gekonfijt fruit, waardoor het bier doet denken aan Madeira-wijnen.
Alcohol: 14%
Serveertemp: 12/14°C

We vertellen u in de winkel graag meer over de bieren van Birra Baladin.