Uw Slijter Dikkers | Uitgelicht: de wijnen van Portão de Pegões - Uw Slijter Dikkers
19
jul
2018

Uitgelicht: de wijnen van Portão de Pegões

Deze maand zetten wij de wijnen van het Portugese wijnhuis Portão de Pegões extra in de schijnwerpers. Waarom? Allereerst omdat het heerlijke wijnen zijn natuurlijk. Maar ook omdat de filosofie van dit wijnhuis zeer bijzonder is. Dat verdient extra aandacht.

Onderscheidende combinaties

De volledige naam van dit Portugese wijnbedrijf luidt: Cooperativa Agricola de Santo Isidro de Pegòes. Een vooruitstrevende producent van uitermate betaalbare en verbluffend mooie wijnen. Deze coöperatie bewijst wat de combinatie van moderne techniek, deskundigheid en een fanatiek vooruitstreven kan opleveren.

Samenwerking met een top-oenoloog

De energieke leiding van deze wijngaard huurt de top-oenoloog João Portugal Ramos in voor het maken van de wijn. Dat blijkt een perfecte zet te zijn. Ramos’ wijnen zijn modern. De wijnen zijn fris, zuiver en verfijnd. Hij weet de optimale combinatie tussen fruit, kruiden en eikenhout te ontwikkelen. De wijnen hebben een sterke identiteit die hen duidelijk onderscheidt van wijnen uit andere landen. De wijnmaker wordt gezien als een man met een visie, geweldige kennis en bovenal gouden handen.

Ons assortiment

Vinho Branco
Droge, pittige witte wijn. Fris, fruitig, iets kruidig, met nuances van abrikoos en een vleugje nootmuskaat.

Vinho Rosé
Droge, sappige, fruitige rosé met een soepele smaak en een frisse afdronk. Gaat goed samen met vis- en vleesgerechten of bij kaas. Ook heerlijk als aperitief.

Vinho Tinto
Warm-fruitige, zachte, elegante en soepele rode wijn met kruiden en veel bramen- en kersenfruit. Gaat zeer goed samen met vis- en vleesgerechten, bij kaas of als aperitief.