Uw Slijter Dikkers | Heerlijke drankjes met kokos! - Uw Slijter Dikkers
21
aug
2019

Heerlijke drankjes met kokos!

Kokosnoot gevuld met drank, sinaasappel en een rietje

Bent u een liefhebber van drankjes met kokos maar zoekt u een keer iets anders dan een Malibu cola? Wij delen vandaag met u verschillende lekkere soorten mixdrankjes met kokos!

Piña Colada
Een echte klassieker onder de kokos cocktail is toch zeker een Piña Colada. De cocktail is makkelijk te maken en is ook nog eens super lekker.

Wat heeft u nodig?
– Rum
– Kokoslikeur
– Kokosmelk
– Ananassap
– IJsblokjes

Hoe maakt u het?
Wij adviseren om voor deze cocktail een longdrinkglas of ander leuk glas na keuze te gebruiken. Mocht u een shaker in huis hebben, kunt u alles in de shaker doen en het shaken.
Heeft u geen shaker adviseren wij om te beginnen met de ijsblokjes. Voeg daarna de kokosmelk, ananassap en kokoslikeur toe aan het glas. Meng vervolgens alles goed door elkaar met bijvoorbeeld een lepel.

Koffiecocktail met kokosmelk
Een koffiecocktail is een heerlijke cocktail met koffie met kokos. Bent u een koffieliefhebber én kokosliefhebber? Dan is dit het perfecte drankje voor u.

Wat heeft u nodig?
– Kokoslikeur
– Kokosmelk
– Espresso
– IJsblokjes (crushed)

Hoe maakt u het?
Wij adviseren voor de koffiecocktail om gebruik te maken van een whiskyglas en voor het beste resultaat een staafmixer. Heeft u geen staafmixer, dan is het belangrijk om alles goed met elkaar te mengen.

Als eerste maakt u de espresso gereed, laat deze afkoelen voordat u deze gaat mengen. Voeg vervolgens de afgekoelde espresso, de kokosmelk en kokoslikeur samen in een hoge beker en meng dit met een staafmixer goed door elkaar.

Vul uw glas als eerst met de ijsblokjes en vervolgens voegt u de rest toe aan uw glas.