Uw Slijter Dikkers | Wijn met pasta in smaakvolle combinaties - Uw Slijter Dikkers
15
okt
2019

Wijn met pasta in smaakvolle combinaties

Een bord met pasta en een glas wijn

Recepten met pasta zijn er voor elk seizoen! U kunt namelijk verschillende variaties aanbrengen aan uw pasta die seizoensgebonden zijn. Denk bijvoorbeeld in de zomer aan cherry tomaatjes en in oktober pasta met stukjes pompoen. Om uw pastagerecht helemaal compleet te maken, mag een goede wijn absoluut niet missen. Daarom delen wij vandaag met u smaakvolle combinaties van verschillende soorten pasta die goed gaan met bijpassende wijnsoorten!

Pasta bolognese
Pasta bolognese is één van de meeste populaire pasta’s bij de mensen thuis. Een recept die (bijna) iedereen wel kan maken! De basis van deze pasta is tomatensaus. De tomaten hebben vaak van zichzelf een hogere zuurgraad. Daarom past een wijn met een hogere zuurgraad hier goed bij. De smaken mengen namelijk goed samen en maken zowel de smaak van de pasta als van de wijn zachter.

Twee rode wijnen die erg goed samengaan met pasta zijn een Sagiovese en een Chianti.

Pasta met vis
Bent u een echte visliefhebber en dol op pasta met vis? Dan adviseren wij om een wat lichtere wijn erbij te drinken. De pasta is vaak namelijk ook wat lichter en hierdoor komen de smaken elkaar mooi tegemoet. Kies bijvoorbeeld voor een lichtere wijn als een heerlijke Pinot Grigio.

Pasta met roomsaus
Een pasta die ook veel gegeten wordt is de variant met roomsaus en pesto of met verse spinazie. Bij een romige pasta adviseren wij om een heerlijke Chardonnay te drinken. Een Chardonnay-wijn heeft een karakteristieke zachte smaak. Bent u meer een liefhebber van rode wijn, dan is een Pinot noir ook een goede optie. Wijnsoorten met een zachte smaak gaan erg goed samen met romige pastagerechten.

Persoonlijk advies
Er zijn vele variaties mogelijk wanneer het op combinaties van wijn en pasta aankomt. Het is namelijk afhankelijk van de soort pasta die u gebruikt als basis. Om zeker te weten dat u de juiste wijn koopt voor bij de juiste pasta, geven wij u graag persoonlijk advies. Wij hebben namelijk bij Uw Slijter Dikkers een ruim assortiment met allerlei wijnen.