Uw Slijter Dikkers | Spoom - Uw Slijter Dikkers
11
nov
2019

Spoom

Afwisseling tijdens de feestdagen
De feestdagen komen er weer aan en wij kunnen ons goed voorstellen dat u alweer druk bent met de voorbereidingen voor een heerlijk kerstmenu. Een kerstmenu met meerdere gangen doen het vaak goed tijdens de feestdagen, alleen welke tussengerechtjes kiest u? Een heerlijk tussengerecht met drank is daarom misschien wel een goede optie. Daarom willen wij u kennis laten maken met Spoom!

Spoom? Wat is dat eigenlijk?
Spoom is een heerlijk verfrissend tussendoortje dat geschikt is om de smaakpapillen te neutraliseren. Wanneer u er dus voor kiest om een pittig of zwaar voorgerecht te nemen, is dit geen probleem. Spoom is een tussendoortje dat u het beste kun serveren voor het hoofdgerecht. Zoals hierboven aangegeven, het is een fris tussendoortje met als basis sorbetijs en een mousserende wijn. Roomijs is voor een tussendoorgerecht te zwaar. Spoom is namelijk een tussengerecht en geen nagerecht.

Soorten spoom
Spoom kunt u in verschillende smaken maken. Vandaag hebben wij voor u een paar feestelijke opties gekozen.

Champagne-spoom
De feestdagen en champagne zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een champagne-spoom mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje.

Voor de champagne-spoom heeft u maar twee ingrediënten nodig, namelijk een champagne naar keuze en een sorbetijs naar eigen smaak. Onze tip: gebruik voor een champagne-spoom de aardbeienvariant. Aardbeiensmaak gaat namelijk erg goed samen met champagne!

Frambozen-spoom
Wilt u liever geen champagne als basis gebruiken, maar een lekkere rosé? Mix deze dan met een bolletje frambozen spoom. De smaak van rosé en framboos is namelijk een heerlijke, frisse combinatie.

Bosvruchten-spoom
Een andere spoom-variant is de bosvruchten-spoom. Gebruik hiervoor een heerlijke bosvruchtensorbet in combinatie met een rosé of witte mousserende wijn.

Hoe maakt u het?
De basis van spoom is voor alles hetzelfde, voeg de twee ingrediënten samen en meng deze tot een luchtig geheel.
Wanneer het goed door elkaar gemixt is, kunt u het in een glas schenken. Een spoom mag gerust geserveerd worden met een glas gevuld tot aan de rand.