Uw Slijter Dikkers | Welkom in onze slijterij - Uw Slijter Dikkers
13
jan
2020

Welkom in onze slijterij

Een nieuw jaar, tijd om uw drankvoorraad aan te vullen. Voor speciale gelegenheden, voor uzelf of om cadeau te doen. Wijn, speciaalbier en gedistilleerd afkomstig uit binnen- en buitenland, u vindt het allemaal in onze kwalitatieve slijterij. In ons uitgebreide assortiment vindt u dranken in uiteenlopende prijscategorieën.

Wijnassortiment
Bij Uw Slijter Dikkers heeft u keuze uit een groot aantal heerlijke wijnen. U kunt voor elke wijnwens bij ons terecht: rood, wit, rosé of bubbels. Wij adviseren u graag over de meest geschikte wijn voor bij een gerecht of gelegenheid. Wilt u bijvoorbeeld wijn bij pastagerechten? Lees over de wijn-/pasta combinaties in ons blog.

Gedestilleerd
Kent u ons ruime assortiment aan likeuren en andere gedestilleerde dranken al? U vindt bij ons de klassiekers, maar ook de specialiteiten voor de échte liefhebber! Meer over Millstone Olorose whiskey leest in u dit blog. Op zoek naar inspiratie over mixdrankjes? U leest ze in dit blog.

Speciaalbieren
Bent u liefhebber van speciaalbieren? Ook daarvoor kunt u uitstekend bij ons terecht. Uiteraard mogen de bekende biermerken niet ontbreken, maar wij hebben ook veel verschillende speciaalbieren in ons assortiment. Kent u bijvoorbeeld Goose IPA al? Hier hebben wij in een apart blog aandacht aan besteed.

Lichtere gerechten
Meestal kiezen we na de feestdagen in januari bewust voor wat lichtere gerechten. Wist u dat u ook bij een lichtere maaltijd lekkere wijn kunt nuttigen? Staat er bijvoorbeeld broccolisoep op het menu, dan past daar een soepele Merlot uitstekend bij. Gaat uw voorkeur uit naar een noedelsoep, is een zoetere witte wijn als Chardonnay een prima keuze. Wilt u een wijn bij een vegetarisch gerecht, bijvoorbeeld met kikkererwten, kies dan voor een Tempranillo of Languedoc. Bij een salade met een wat zuurdere dressing past een wijn gemaakt van druivenrassen met een natuurlijke hoge zuurgraad. Neem daarom een lekkere fles met Muscadet, Pinot Gris of Sauvignon Blanc. Lees hierover meer in ons eerdere blog, waarin wij het combineren van lichte maaltijden met geschikte dranken uitlichten.

Als geschenk
Wilt u iemand een exclusief (relatie)geschenk geven? Wij helpen u graag bij het kiezen van een passende wijn, een bierpakket of een mooie likeur. Ook in 2020 ontmoet het team van Uw Slijter Dikkers u graag in de slijterswinkel aan de Brinkstraat 22 in Hoogeveen en staan voor u klaar met tips en adviezen.